En hyldest til Sneums Garage

… med: SVIN, To\To, Papir, Tone, Navneløs, De Underjordiske, Lars Lundehave Hansen + korte sæt med Murder og Mellemblond (solo). Flere bands og indslag offentliggøres løbende.

Glæden var stor for musikelskere og folk med hang til ikke-playlistet vært-radio, da Sneums Garage åbnede på DR’s P6 Beat kanal i april 2011. Efter mere end 15 år væk fra æteren fik vor danske pendant til John Peel endelig sit helt eget radioprogram, hvor han siden har glædet, undret og overrasket lyttere med sin personlige og grundige indgang til den musik, han elsker så højt. Jan Sneum startede for alvor på DR tilbage i 1980 og har nærmest opnået legende-status hos de mange, der er opvokset med mandens blide stemme i æteren. Mange vil især huske Sneum for hans mildest talt store kærlighed til finsk musik..

DR har fra udgangen af 2014 valgt at stoppe Sneums Garage. Dermed mister vi ét af de få seriøse musikprogrammer på DR. Heldigvis er nye dukket op (udenfor DR regi) over de seneste år (Monogram, The Lake m.fl.) – og vi er også overbeviste om, at Sneum selv finder nye veje og kanaler, så han fortsat kan udbrede ny og original musik til folket.

En bred skare af musikelskere vil med koncerterne den 14. og 15. november give et HIP til mennesket Jan Sneum og hans garage, og et ØV til den generelle ensretning, der præger visse dele af de større medieselskaber herhjemme.

Arrangør: Musikforeningen PB43, med venlig hjælp fra Spillestedet Stengade.
Tak til Statens Kunstråds Musikudvalg og Københavns Musikudvalg.

Om programmet 14 + 15 november:

Tone spænder vidt mellem både opløftende energiudladninger og mørke melankolske stemninger. Med to soloalbums, diverse singler og remix-opgaver, en række gæstevokaloptrædender og et samarbejdsalbum med Martin Hall i baggagen skriver hun i øjeblikket på sin tredie albumudgivelse i eget navn, som udkommer i 2015.
Murder bevæger sig for en kort bemærkning ud af deres hi og spiller et kort sæt. Det er første gang siden duo’ens koncert på PB43 Præsenterer festivalen i maj 2013 at Anders Mathiasen og Jacob Bellens kan opleves live.

Papir har over den seneste årrække manifesteret sig på både den danske såvel som udenlandske musikscene ved deres lunefulde og på sin vis umoderne tag på instrumentalrock. Papir udgav deres 4. LP ’IIII’ i februar på El Paraiso Records.
Mellemblond har nyt album på vej til foråret 2015 og sangskriver Kristoffer Munck Mortensen giver denne aften prøver på de nye sange samt sange fra nyklassikeren Lysvågen fra 2012.

Navneløs – med optrædener på bl.a. Roskilde Festival og Smukfest, og et debutalbum, der modtog mange rosende ord, har orkesteret formået at slå deres navn fast på den mere alternative dansksprogede scene.

De Underjordiske … “…med en helt afklaret musikalitet er der ikke en finger at sætte på håndværket eller hjertet” – GAFFA ★★★★★ De Underjordiske spiller dansksproget rock’n’roll med elementer fra 60’ernes psykedeliske rock og 80’ernes guitarpop. Sangene pendulerer rundt imellem lette fængende up-tempo numre, storladne tunge melodier og magien i det repetitive.

Lars Lundehave Hansen arbejder som lydkunstner og musiker inden for ambient, drone og noise. Værkerne er ofte konstrueret, så de peger på netop konstruktionen, der udsender eller reagerer på lyde og støj – et forsøg på at udforske forholdene klang / rum og aktion / reaktion. Lundehave var medstifter af det legendariske Noisejihad og står også bag drone-actet i Wäldchengarten.

To\To er lig med trommeduo, når det er allerbedst. På gulvet med publikum omkring sig i en cirkel trommer Tobias Kirstein og Toke Tietze Mortensen folk ind i en trancelignende tilstand. Her lever musikken som en hypnotiserende organisme og bringer det berusede publikum til ekstrem dans i eksotiske mønstre.

SVIN vil på dagen præsentere deres nye selvbetitlede album. På denne tredje plade er der skåret ind til benet og sender gennem buldrende trommer, orientalske guitarer og melodiske horn kaskader af psykedeliske droner ud i atmosfæren. Pladen fremstår i al sin enkelthed som et formstøbt værk båret frem af sangbare melodier svøbt i primitive soniske teksturer.