Musikforeningen PB43 præsenterer …

Skammens Vogn // Nils Gröndahl // Tidlige Armbånd // Ghost Flute & Dice // Frk. Jacobsen // ORKA // Efter Festen // + mere godt

Fra den 23.-25. oktober vil de gamle fabrikshaller på PB43 igen runge af liflige toner fra nogle af de bedste bands fra den danske og færøske musikscene.

Det er endnu ikke 100% fastlagt, hvornår hvem spiller, så vi vil anbefale dig at sætte X i kalenderen alle tre dage, så du sikrer dig at høre både Tidlige Armbånd, Frk. Jacobsen, Skammens Vogn, Ghost Flute & Dice, Efter Festen, ORKA og Nils Gröndahl. Vi vender tilbage med flere navne og program snarest muligt.

Pris for 1 aften: 50 kr. Pris for alle 3 aftener: 100 kr.
Døre åbner kl. 20. Koncerter starter kl. 21.

TIDLIGE ARMBÅND

Tidlige Armbånd mestrer en rumsterende, naiv og kokset charmerende stil, der får én til at tænke på Povl Dissing udsat for guitar, bas og trommer med improvisatorisk spændvidde og anarkistisk mylder. I et dansksproget tekstunivers fuldt af lummer poesi og larmende ekstase skaber Tidlige Armbånd en venstrehåndsrock, der underfundigt triller ud af sit helt eget spor. Se bare her:
Tidlige armbånd – Din Natur på youtube

FRK. JACOBSEN

Under aliaset Frk. Jacobsen inviterer trommeslager, sanger og keyboardspiller Anja Jacobsen (Selvhenter, Valby Vokalgruppe m.v.) indenfor i et fantasifuldt univers, hvor poppens melodiske sensibilitet og avantgardens udforskertrang mødes. Kropsligt og bevidsthedsmæssigt gelejdes vi ubesværet rundt fra ritualistiske, perkussive mønstre til lo-fi synth-båren dance-pop, over etiopisk spion-funk og saligt gyngende ind i en thailandsk gangster new age fantasi, hele vejen med Frk. Jacobsen som frivilligt vildfaren men målrettet pilot.
Frk Jacobsen på soundcloud

SKAMMENS VOGN

I en jazzet, tilbagelænet og indfaldstolerant blanding af pop, rock og funk slingrer Skammens Vogn sørgmuntert og egensindigt af sted. Fordatteren Nikolaj Zeuthens dansksprogede foredrag om tilværelsens sødme, frygt og farcefornemmelse krydres med funket underlægning af guitarist Oliver Hoiness og bassist Jakob Millung, som begge er erfarne fodsoldater fra Københavns alternative musikundergrund.
Skammens Vogn – Kender Du Det? på Youtube

GHOST FLUTE & DICE

Ghost Flute & Dice er et solo projekt af Mikkel Almholt. Han har fundet en funky måde at forstærke et akustisk klaver, der gør det muligt at køre lyden igennem effektpedaler. Han gør hvad guitarister har gjort i laaang tid, men han gør det med et klaver. Og det virker. Her i efteråret kommer nyt album “melody is god” på Mastermind Records og Obsolete Media Objects, medvirkende bl.a. Danielle Dahl, Maria Diekmann, Kristian Hverring, Ole Grøndahl Jørgensen og Trine Odsgård.
Ghost Flute & Dice på Facebook

NILS GRÖNDAHL

Nils Gröndahl er gået solo efter at have spillet sammen med blandt andet Under Byen og Kellermensch. Live optræder han med bue og violin og et mylder af pedaler, contactmics og ledninger, der dækker gulvet foran ham. Ud af dette interimistiske virvar skaber han lange, abstrakte og dronende lag-på-lag-kompositioner, vekslende mellem det meditativt sonderende og mere ekspressionistiske udbrud. En både rå, dyster, længselsfuld og sært skønhedsdyrkende særverden.
Nils Gröndahl på Soundcloud

EFTER FESTEN

Efter Festen er en reference til Karl Marx’ forbrugspessimisme og til de disharmoniske sindstilstande af tungsind, opstemthed og nostalgi, der opstår, når en fest er forbi. Efter Festen er alternativ pop, der fusionerer samfundskritik med psykoanalytisk selvransagelse, skrabet synthlyd og lettilgængelige melodier.
Efter Festen på Facebook

ORKA

Det færøske band Orka er kendetegnet ved sin brug af dingenoter og værktøj som dominerende lydfremkaldere fremfor brug af traditionelle instrumenter. I musikken findes noget af den samme rå og utæmmede urkraft som i Einstürzende Neubauten, og den særartede instrumentering slippes løs ud over enkle og basale sange, der ofte klinger med noget af den samme brutalitet og åbenhjertighed som nyere Tom Waits-materiale.
Orka på Bandcamp