PRAGS HAVE

Prags Have er en 860 kvadratmenter stor urban have bestående af 120 højbede, udekøkken, bistade, hønsehus og containerskur.
Prags Have startede i maj 2011 med et ønske om at blive en model og et urbant eksperiment for en bæredygtig levevis, æstetisk udnyttelse af et tomrum samt en anderledes måde at møde hinanden på i bydelen. 200 mennesker dukkede op til første haveweekend, hvor der blev plantet alt fra buske og stiklinger til alverdens frø. Haven dyrkes i fællesskab og alle afgrøder høstes og spise sammen.

Udover dyrkning af grøntsager, har haven fokus på det sociale, vidensdeling og inddragelse af lokalområdet, etniske kvinder, studerende og folkeskoleklasser. Prags Have bygger på frivillighed og lokale initiativer.

Prags Have holder løbende foredrag og workshops i ind- og udland, og viser interesserede grupper og enkeltpersoner rundt i haven mens der fortælles om de mange erfaringer og viden som haven efterhånden har indsamlet om det at etablere urbane haver i byen. I 2013 var haven med til at udgive bøgerne ”Byhavekultur. Helte søges” og kogebogen ”Fra Haven”. Er derudover fulgt tæt i bogen ”Byen bliver til. En urban håndbog.” og dagspressen, tv, radio, samt forskellige rapport og videnskabelige artikler.

I dag er projektet ved at skifte form og organisering, så hvordan Prags Have i fremtiden vil være, blive spændende at følge.

Prags Have er flere gang blevet nomineret og har vundet en række priser:
KPH Award 2011 – Hovedprisen og Publikumsprisen
iByen prisen – Året Kant
Amager Øst Lokaludvalgs Frivillighedspris 2011
Københavns Miljøpris 2011 (nomineret)

Kontakt: pragshave@gmail.com
www.facebook.com/PragsHave
www.pragshave.dk