UNGEPROJEKTET

At have otte udsatte unge fra det socialt belastede lokalområde med som security-føl på festivalen var et forsøg, vi satte i værk i samarbejde med gadeplansarbejdere fra Buret beliggende i Holmbladsgadekvarteret og Partnerskabet beliggende i Urbanplanen på Amager og med securityfirmaet CC-Security. Forsøget var vellykket og har blandt andet resulteret i, at to af de unge i dag har færdiggjort en vagtuddannelse. Vi vil på baggrund af vores erfaringer videreudvikle forsøget op til og under festivalen i maj 2014 i samarbejde med Buret, Partnerskabet og CC-Security.

Et mål med projektet er at anspore 18-20-årige udsatte unge fra socialt belastede områder til at tage en uddannelse og finde en fornuftig, meningsfuld karrierevej. Vi vil opfordre 10-15 unge til at deltage aktivt i festivalen, hvor de som i 2013 kan smage på jobbet som sikkerhedsvagt. Efter ønske fra de unge vil vi derudover finde andre meningsfulde opgaver i forbindelse med festivalen for eksempel praktiske produktionsopgaver eller som medhjælpere i festivalplanlægningen. Hensigten er at give de unge en chance for at finde motivation for uddannelse og en karrierevej.

En sidegevinst ved dette er, at de mere ressourcestærke unge, som deltager aktivt på festivalen, samtidig agerer som rollemodeller for de mindre ressourcestærke unge. Håbet er, at de stærke unges overvejelser om karriere smitter af på de øvrige unge, så også de begynder at tænke i uddannelsesveje.

Vi ønsker samtidig, at vi via projektet og de ressourcestærke, ældre unge kan fremme dialogen med de yngre ballademagere i festivalens nærområde: Holmbladsgadekvarteret. Ved at invitere dem og deres venner inden for på festivalen er håbet, at vi kan mindske bølgen af hærværk og i sidste ende skabe et bedre nærmiljø og sammenhold i det belastede lokalområde.

Sidst men ikke mindst ønsker vi at nedbryde barrierer og fordomme og bygge bro mellem mennesker med forskellige baggrunde. Til denne form for brobygning er kultur og koncerter et brugbart redskab, da der i det oplevede opstår samhørighed om de fælles oplevelser.