FIRST FRIDAYS – LATE NIGHT OPENINGS

I starten af Amager, fem minutter fra Christianshavn, omkring Prags Boulevard, ligger et gammelt industrikvarter, som i nogle år har været tilholdssted for billedkunstnere, scenefolk, musikere og andre kreative, der er tiltrukket af områdets rå omgivelser og billige husleje.

På det seneste har gallerister også fået øjnene op for bydelens muligheder. I en radius på to km er flere forskellige udstillingssteder skudt op med en sammensætning af lejlighedsbaserede udstillinger, større kommercielle gallerier samt eksperimenterende non-profit kunstnerdrevne udstillingsrum.

Området udmærker sig på den måde ved en bredere sammensætning af kunsttilbud end andre kunstenklaver i København. Fælles er viljen til at satse på kunst af høj international kvalitet med danske såvel som internationale kunstnere, unge som etablerede. Amagers kunstkvarter har dannet fælles front og lanceret konceptet First Fridays, en fast ferniserings- og eventaften den første fredag i hver måned.

Der udgives i samarbejde en pamflet og et kort over kvarteret, så publikum nemt kan finde vej til udstillingsstederne. Desuden er der en fælles internetside over kommende udstillinger – www.firstfridays.dk.

Samarbejdet omfatter: 68 SQUARE METRES ART SPACE * ANOTHER SPACE * ATELIER HOTEL PRO FORMA * DAC/DANSK ARKITEKTUR CENTER * FABRIKKEN FOR KUNST OG DESIGN * GALLERY B15 * L.E.L. PRESENTS * NIELS BORCH JENSEN EDITIONS AND SHOWROOM * OVERGADEN INSTITUT FOR SAMTIDSKUNST

Projektet er støttet af Amager Øst Lokaludvalg og Statens Kunstråd.

Kontakt: info@68squaremetres.org
Web: www.firstfridays.dk
Facebook: www.facebook.com/groups/firstfridaysdk

Initiativtager til projektet er 68m2 Art Space @ PB43 – www.68squaremetres.org